Politika zasebnosti

GDPR

V podjetju GenePlanet je zasebnost med vodilnimi vrednotami. GenePlanet je predan odgovornemu ravnanju z vašimi osebnimi podatki, ki so zavarovani na adminastrativni, tehnični in fizični ravni.

Pri delu z osebnimi podatki skrbimo za iskreno, direktno in transparentno ravnanje. GenePlanet pri svojem delovanju upošteva tri vodilne principe pri ravnanju s podatki:

 • Transparentnost. Skrbimo za transparentnost pri zbiranju in obdelavi vaših podatkov.
 • Preprostost. Na enostaven način vam skušamo opisati naše varnostne politike, da boste kar najbolje informirani pri sprejemanju odločitev.
 • Nadzor. Omogočamo vam pregled in nadzor nad vašimi osebnimi podatki, ki nam jih posreduje.

Druge pomembnne stvari, ki jih je dobro poznati in razumeti, ko uporabljate naše Storitve

Lahko upravljate in izbrišete vaše podatke, kot je zapisano v tej Politiki zasebnosti.

Lahko se zgodi, da z uporabo naše storitve odkrijete nepričakovana dejstva o sebi in svoji družini.  Odkritij ne morete izničiti.

Ko boste skupaj z nami odkrivatli nove podatke o sebi in svoji družini, marate vedeti in razumeti, kako in v kakšne namene bodo uporabljeni vaši osebni podatki. S Politiko zasebnosti se podrobneje seznanite spodaj.

Vaših občutljivih podatkov ne bomo uporabili brez vašega soglasja razen v primerih: (i) podatki so bili anonimizirani ali združeni na način, da posameznika ni mogoče identificirati; ali (ii) pravna obveznost, ki od nas zahteva, da podatke na nek način uporabimo, npr. Zahteva sodišča za razkritje podatkov.

POVZETEK POLITIKE ZASEBNOSTI IN SPLOŠNIH POGOJEV POSLOVANJA

 1. S strinjanjem s Politiko zasebnosti in Splošnimi pogoji poslovanja, privoljujete v shranjevanje in obdelavo vaših osebnih podatkov, vljučno z občutljivimi podatki, če prebivate v Sloveniji ali kateri koli drugi državi. Uporabljamo vrsto ukrepov za varovanje podatkov, vendar se lahko nekateri zakoni drugih držav v katerih prebivate razlikujejo od naših. Prav tako soglašate s prenosom svojih osebnih in občutljivih podatkov v primeru poslovnega prehoda, kot so združitev, pridobitev s strani drugega podjetja, druge transakcije ali procesa. V tem primeru bodo vaši podatki obdelani v skaldu s predhodno veljavno Politiko zasebnosti.
 2. Zavezujemo se, da ne bomo prodajali, posojali ali dajali v najem vaših osebnih podatkov (tj. podatkov o posameznikovih genotipih, boleznih in drugih lastnostih) kateri koli tretji osebi, ali tretji osebi za namen opravljanja raziskave brez vašega privoljenja.
 3. Pridržujemo si pravico do deljenja anonimnih, združenih podatkov tretjim osebam. Anonimni in združeni podatki so podatki brez vašega imena in kontaktnih informacij, združeni s podatki drugih oseb, ali anonimizirani v tolikšni meri, da vas na podlagi teh podatkov kot posameznika ni možno prepoznati.
 4. Vaše genetske informacije in/ali podatke, ki nam jih boste posredovali sami, bomo delili s tretjimi osebami v raziskovalne znanstvene namene le v primeru, da boste predhodno podpisali ustrezno Privolitveno izjavo. Ob tem vas opozarjamo, da bodo vaše informacije razkrite le v primeru, da bomo pridobili vašo dodatno eksplicitno privolitev.

Datum začetka veljavnosti: 23. maj, 2018

 1. Osnovni pojmi

Skupek informacij: informacije, ki so bile združene z drugimi uporabniki in so analizirane in ocenjene kot celota, tako da posameznik ne more biti identificiran.

Anonimne informacije: informacije, ki so bile izvzete iz vaše registracije (npr. ime in vaši kontaktni podatki) in ostali prepoznavni podatki, ki bi omogočali prepoznavanje posameznika.

Informacije na ravni posameznika: informacije o posameznikovih genotipih, boleznih ali drugih lastnostih, za katere ni nujno, da se navezujejo na registracijo.

Osebni podatki: podatki, posamezni ali v kombinaciji z drugmi podatki, ki omogočaj vašo prepoznavo. GenePlanet zbira in shranjuje naslednje vrste osebnih podatkov:

 • Podatki podani pri registraciji: vaši podatki, ki so zahtevani pri registraciji, ko se odločite za našo Storitev (npr. ime, e-poštni naslov, naslov, uporabniško ime in geslo in informacije o plačilu)
 • Genetski podatki: podatki, nanašujoč se na vaš genotip (npr. A-ji, T-ji, C-ji, G-ji in njihovo specifičo mesto na vašem genomu), pridobljeni z vzorcem s strani GenePlaneta, ali s strani njihovih izvajalcev, naslednikov ali pooblaščencev; ali kako drugače obdelani s strani GenePlaneta ali prispevajo h GenePlanetu.
 • Občutljivi podatki: podatki o zdravstvenem stanju, genetski podatki in določeni posredovani podatki z vaše strani, kot na primer rasa ali etnična pripadnost.
 • Informacije o vedenju na spletni strani: informacije o vaši uporabi spletne strani GenePlanet (npr. tip iskalnika, domene, število ogledov strani) zbrane s pomočjo log datotek, piškotkov in tehnologije svetovnega sporočila, ki so natančo opisane v Obvestilu o piškotkih.

Storitev ali Storitve: GenePlanetovi produkti, programska oprema, podpora in spletna stran (vključujejo tekst, grafiko, slike in druge materiale in informacije, a nanje niso omejeni), do katerih uporabnik lahko dostopa občasno, ne glede na to, ali je opravil registracijo.

 1. Predstavitev

Podjetje GenePlanet vam omogoča potovanje skozi odkrivanje samega sebe. Z vašo uporabo naše spletne strani, mobilne aplikacije in storitve (skupaj »Storitve«), podjetje poslednično zbira, obdeluje in hrani vaše osebne podatke. Osebne informacije so informacije, ki vas lahko identificirajo, kot je vaše ime, priimek, elektronski naslov, hišni naslov, ali pa informacije, ki bi jih lahko z vami povezali, vključno z vašim genetskimi zapisom. Politika zasebnosti opisuje naše postopke o zbiranju, shranjevanju in obdelavi vaših osebnih podatkov in skrbi, da vam zagotavimo nadzor znotraj naših Storitev. Poleg tega imamo pravilnik o piškotkih, ki opisujejo našo uporabo  brskalnika in podobnih sledilnih tehnologij.

 1. Registracija in vaš dogovor o GenePlanet Storitvi

Osebni podatki, ki so potrebni ob ustvarjanju računa na našem spletnem portalu, so le vaš elektronski naslov in geslo. Dostop do genetskih informacij, s katerimi bolje razumete delovanje vašega organizma, zahteva dodatne osebne podatke, kodo za DNK analizo (ki jo uporabite ob aktivaciji vašega DNK paketa na spletu) ter vzorec sline iz katerega izvlečemo vaš genetski zapis.

Ustvarjanje spletnega računa prav tako zahteva, da se strinjate s Splošnimi pogoji poslovanja in to Politiko zasebnosti, tako da kliknete “Nadaljuj”, “Registriraj” ali “Sprejmni” na strani, kjer ustvarite svoj račun in registirate svoj paket.

S kliknom na “Nadaljuj”, “Registriraj” ali “Sprejmni” nam poveste, da soglašate z zbiranjem, obdelavo in souporabo vaših osebnih podatkov (vključno z vašimi genetskimi informacijami), kot je zapisano v tej Politiki zasebnosti in v drugih dokumentih, na katere se sklicuje ta Politika zasebnosti.

Kadarkoli lahko od podjetja GenePlanet zahtevate, da vaše osebne podatke izbriše iz svoje baze. Za podrobnejše podatke vas prosimo, da si v nadaljevanju preberete o izbrisu vaših osebnih podatkov.

V primeru, da več ne želite imeti GenePlanet računa, nas prosim kontaktirajte, da vam lahko pomagamo zapreti vaš račun.

 1. Katere vaše podatke zbira GenePlanet?

Za opravljanje naših Storitev potrebujemo vaše podatke, kar je predstavljeno v spodnji tabeli. V tej Politiki zasebnosti se ti podatki pojmujejo kot »osebni podatki«.

Vrsta podatka Opis
Podatki o računu
 • vaše ime
 • e-poštni naslov
 • geslo, ki ga ustvarite ob  GenePlanet registraciji
Podatki o plačilu / kreditni kartici
 • Informacije o plačilu, kot so številka vaše kreditne kartice, naslov(i) za račun in dostavo, ko kaj naročite od GenePlaneta
Aktivacijski podatki DNA kompleta Ob aktivaciji DNK testnega kompleta se zbirajo naslednje informacije:

 • kodo DNK testnega kompleta
 • ime in priimek
 • naslov
 • e-poštni naslov
 • telefonska številka
 • spol
 • letnica rojstva
 • višina
 • teža
Genetski podatki
 • Vaš DNK vzorec pridobimo iz sline, ko nam jo pošljete nazaj v epruveti, ki ste jo prejeli skupaj s kompletom za testiranje DNK.
 • Vašo DNK pretvorimo v računalniško berljivo kodo (DNK zapis), ki  določa vaše genetske podatke.
 • Obvestilo o vaši DNK in slini: Ko naš laboratorijski partner pridobi vaš DNK zapis, sta DNA in slina (biološki vzorec) shranjena v njihovih prostorih in uničena po 90 dneh.
Dodatni podatki uporabnikov Podatki, ki jih posredujete, ko odgovarjate na e-poštne ali spletne ankete, v povezavi z našimi Storitvami.
Vaša komunikacija Podatki, ki jih posredujete v komunikaciji z GenePlanet Storitvami.
Tekmovanja in promocije Osebni podatki, ki jih posredujete ob prostovoljnem sodelovanju pri tekmovanjih in promocijah, ki jih ponujamo v okviru naših Storitev.
 1. Katere podatke GenePlanet zbira z vašo uporabo naših Storitev?
Vrsta podatka Opis
Podatki o računalniški in mobilni napravi Podatki kako dostopate do naših Storitev, kakor je določeno v Obvestilu o piškotkih.
Podatki piškotkov in drugih podobnih tehnologij za shranjevanje podatkov ali dostop do informacij Piškotki in podobne tehnologije, ki so opisane v Obvestilu o piškotkih. Naprošamo vas, da si preberete Obvestilo o piškotkih, da se seznanite z našo prakso in nadzorom, ki ju izvajamo.
Podatki deljeni preko socialnih omrežij V kolikor o naših Storitvah komunicirate preko socialnih omrežjih z “Like,” “Tweet,” “Pin,” ali “Follow Us” povezavami do ostalih socialnih omrežij (Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram, in YouTube) si GenePlanet pridružuje pravico do beleženja teh interakcij in zbiranja katerih koli uporabniških informacij, ki nam jih ta omrežja omogočajo.Vaša interakcija preko socialnih omrežij je vodena v skladu s Politiko zasebnosti s strani tretje osebe.
Podatki o koriščenju naših Storitev Podatki o koriščenju naših Storitev, kot na primer čas dostopa in z njim povezane aktivnosti.
 1. Kako GenePlanet uporablja vaše osebne podatke?
Vrsta podatka Opis
Osebni podatki (splošno) Vaše osebne podatke uporabljamo za omogočanje naših Storitev, personalizacijo, izboljšave, obveščanje o novostih in ponudbi le-teh. To vključuje:

 • Dokazovanje avtentičnosti pri dostopanju do GenePlanet Storitev in izboljševanje varnosti podatkov;
 • Procesiranje vaših plačil GenePlanetovih Storitev in testnih kompletov, ali ostalih produktov;
 • Snovanje novih in izboljšava že obstoječih produktov in Storitev;
 • Izdajanje  anket in vprašalnikov, tako za zbiranje dodatnih podatkov uporabnikov kot za pospeševanje razvoja produktov in raziskovanje pobud;
 • Izvajanje statistične raziskave;
 • Odkrivanje napak in varovanje pred njimi, prevarami ali drugimi kriminalnimi ali zlonamernimi aktivnostmi ter uveljavljanje naših  Splošnih pogojev poslovanja.
Komunikacija Vaše osebne podatke uporabljamo, kadar želimo z vami komunicirati o naših Storitvah, na primer kadar:

 • se odzivmo na vaša poizvedovanja o naših Storitvah;
 • vas obveščamo o aktivnostih, ki so povezane s procesom vaše genetske analize;
 • vas obveščamo o spremembi produktov, ali o novih produktih in Storitvah;
 • vas povabimo k sodelovanju pri medijskih produkcijah in izjavah GenePlanet
 • vam zagotovimo informacije ali vas prosimo za ukrepanje v primeru tehničnih, varnostih ali drugih operativnih težav.
Oglaševanje novih produktov in ponudb z naše strani, ali strani naših partnerjev Vaše osebne podatke uporabljamo za namene oglaševanja novih produktov in ponudb z naše strani, ali strani naših poslovnih partnerjev.Opomba: Kot uporabnik imate možnost, da vplivate na naše oglaševanje, tako da se lahko s klikom vsakem trenutku odjavite od naročnine na naše novice. Povezava za odjavo od novic se nahaja čisto na koncu vsakega e-poštnega sporočila. Na oglaševanje lahko vplivate tudi tako, da spremenite preference uporabniškega računa ali pa preprosto sledite navodilom preko katerega koli načina komunikacije, ki vam je v danem trenutku na voljo.
Genetski podatki GenePlanet uporablja vaše genetske podatke za naslednje primarne namene:

 • podajanje rezultatov genetske raziskave
 • da vas lahko povabimo (neobvezno) k reševanju anket in vprašalnikov, ki temeljijo na vašem DNK zapisu.
 • preučevanje združenih genetskih podatkov, za boljše razumevanje populacije in etično pogojenih zdravstvenih, starostnih in fizičnih stanj
 • izvajanja znanstvenih, statističnih in zgodovinskih raziskav;
 • izboljšanje funkcij in funkcionalnosti naših obstoječih izdelkov povezanih z DNK, izboljšanje uporabniške izkušnje z izdelki podjetja GenePlanet, izboljšanje kakovosti načih laboratorijskih procesov in tehnologij, ter razvoj novih izdelkov in storitev, vključno s storitvami povezanimi z zdravjem in dobrim počutjem.

Pred začetkom zbiranja in obdelave dodatnik očutljivih podatkov (npr. zdravstvena zgodovina), vas bomo prosili za vaše privoljenje.

 1. Kdaj pride do deljenja vaših informacij in kdo so prejemniki le-teh?

Podjetje GenePlanet ne deli vaših individualnih osebnih podatkov (vključno z genetskimi informacijami) s tretjimi osebami brez vašega dodatnega soglasja, ki je opisan v tej Politiki zasebnosti. Predvsem pa se zavezujemo, da vaših genetskih podatkov ne bomo delili z zavarovalnicami, delodajalci, ali tretjim tržnikom, brez vašega posebnega privoljenja. Spodaj opisane okoliščine pojasnjujejo, v katerih primerih lahko pride do deljenja podatkov:

Osebe, katerim so lahko deljene vaše informacije/Okoliščine v katerih lahko pride do posredovanja informacij Opis
Ostali, s katerimi se odločite deliti vaše podatke Če želite deliti podrobnosti glede vaših genetskih podatkov izven naših Storitev, to lahko storite na lastno odgovornost.
Ponudniki storitev Za zagotavljanje celostnih Storitev sodelujemo tudi z drugimi podjetji. Posledično imajo partnerska podjetja nekatere vaše podatke zabeležene v svojih sistemih. Pogodbena obveza naših partnerjev glede varovanja podakov je, da spoštujejo Politiko zasebnosti in veljavne zakone na tem področju.Partnerji, s katerimi sodelujemo:

 • laboratorijski partnerji;
 • dostavne službe;
 • procesorji plačil;
 • ponudniki storitev v oblaku;
 • objekti, ki shranjujejo biološke vzorce;
 • Prodajalci, ki nam pomagajo pri oglaševanju, analitiki in preprečevanju goljufij
 • Storitvene funkcije / ponudniki funkcionalnosti.
Pravni in ureditveni postopki Pridržujemo si pravico do deljenja osebnih podatkov, v kolikor verjamemo, da je to potrebno:

 • skladno s pravnimi procesi (npr. sodni pozivi, nalogi);
 • uveljavljanje ali uporaba GenePlanetovih Splošnih pogojev poslovanja;
 • Zaščita varnosti in integritete ponujene Storitve
 • Zaščita pravic, lastnine, ali varnosti podjetja GenePlanet, naših uslužbencev in uporabnikov.

V kolikor bomo primorani razkriti vaše osebne podatke organom kazenskega pregona, se bomo po najboljših močeh potrudili, da vas o tem v naprej obvestimo. Razen v primeru, ko je takšno ravnanje zakonsko prepovedano.

V primeru prevzetja podjetja GenePlanet V primeru prevzetja podjetja GenePlanet in njegovih poslov (tudi v primeru bankrota ipd.), bomo vaše osebne podatke posredovali prevzemni pravni osebi. Obveze, ki se nanašajo na to Politiko zasebnosti bodo tudi v prihodnosti uporabljala prevzemna pravna oseba.
 1. Vaše odločitve in dostop do vaših podatkov

Razen določenih izjem, imate pravico zahtevati dostop do vaših osebnih podatkov, kopije določenih podatkov, ki ste nam jih zaupali, v prenosni obliki. Prav tako lahko posodabljate,  zbrišete ali spremenite podatke, s spodaj opisanimi orodji ali s kontaktiranjem podjetja GenePlanet. Spodaj so navedene podrobnosti in možnosti vašega dostopanja do informacij.

Vrsta Izbire
GenePlanet Kadar koli lahko dostopate in urejate vaš uporabniški e-poštni naslov in vaše uporabniško geslo v nastavitvah pod Moj račun.Od GenePlaneta lahko zahtevate vpogled v vaše zbrane in obdelane osebne podatke.
Genetski podatki Vaše genetske informacije pripadajo vam. V primeru, da so vaši rezultati v elektronski obliki, do njih lahko dostopate preko svojega spletnega profila.Če ste vaše rezultate prejeli v tiskani obliki in smo vam jih že izročili, lahko zaprosite za novo kopijo. Ob tem vam lahko dodatno zaračunamo.

Neobdelani genetski podatki štejejo kot GenePlanetova intelektualna lastnina do katerih ne morete dostopati.

 1. Kakšna je praksa hranjenja podatkov v podjetju GenePlanet?

Storitve podjetja GenePlanet temeljijo na načelu, da posameznikovo odkrivanje samega sebe ni enkraten dogodek, pač pa se nadaljuje skozi različna časovna obdobja, po možnosti celo življenje. Poleg tega stalne izboljšave GenepPlanetovih storitev prinašajo koristi in vpogled k našim uporabnikom skozi čas. Kot rezultat GenePlanet izvaja prakso hranjanja informacij, ki izkazuje načelo odkrivanja samega sebe, s tem, ko v našem sistemu hranimo uporabniške račune in osebne podatke, dokler nas uporabnik ne obvesti o želji po izbrisu podatkov ali zaprtju računa.

Vrsta podatka Obdobje hranjenja
Račun GenePlanet hrani vaše podatke, ki ste jih posredovali, od odprtja uporabniškega računa do prošnje po zaprtju računa.
DNK Geneplanet hrani vaše DNK podatke z namenom, da vam zagtovi posebnosti in funkcionalnost kupljene  (ali podarjene) storitve, vključno s posodobitvami in izboljšavami. Shranjeni so:

 • Vzorec sline
 • DNK vzorec
 • genetski podatki
Uporabniški podatki V nekaterih primerih se odločimo, da zadržimo uporabniške podatke (npr. pogostost obiskvanja naše spletne strani) v nepersonalizirani oz. združeni obliki. Po združitvi te informacije niso več osebne in ne bodo del izbrisa GenePlanet računa uporabnika.
 1. Kako lahko izbrišem svoje osebne podatke?

Vaše osebne podatke iz GenePlanet sistema beleženja podatkov lahko izbrišete, kot je opisano spodaj.

Vrsta podatka Kako izbrišem podatek
Osebni podatki Vaše osebne podatke lahko izbrišete tako, da kontaktirate podjetje GenePlanet.Geneplanet si pridržje pravico do hranjenja podatkov, ki so zakonsko določeni, med katere lahko spadajo tudi nekateri vaši osebni podatki.

Vaše registracijske podatke, ki so povezani z zgodovino vaših naročil, hranimo izključno za namene računovodstva.

Genetski podatki Če ste se odločili za izbris vaših DNK podatkov, bomo iz našega sistema v roku 60 dni izbrisali vse vaše genetske podatke.Če želite naročiti uničenje vaših bioloških vzorcev, nam morate zahtevo o uničenju poslati preko pošte ali e-pošte. Pri pošiljanju zahteve preko e-pošte bodite pozorni, da prejmete potrdilo o dostavljeni pošti, da bi se prepričali, da se e-pošta ni izgubila, ali bila dostavljena v neželeno pošto.
Splošni podatki Upoštevajte prosim, da lahko pride do zakasnitve pri brisanju vaših osebnih podatkov z našega podpornega centra, po tem ko so že bili izbrisani iz našega sistema. Prav tako lahko naši partnerji zadržijo nekatere podatke, katere jim posredujemo, zaradi veljavnih zakonov ali uredb, ki jih k temu zavezujejo. Geneplanet si pridržje pravico do hranjenja podatkov, ki so potrebni zaradi zakonov, ki nas k temu zavezujejo (vključujoč zahteve pristojnih organov), reševanja sporov, vzdrževanja varnosti, preprečevanja goljufij in zlorab, prav tako tudi zaradi zahtev davčne zakonodaje, plačilnega prometa, vrednostnih papirjev in zahtev v zvezi s skladnostjo s predpisi.
 1. Varovanje

Podjetje GenePlanet vzdržuje celovit program varovanja informacij z uporabo administrativnih, fizičnih in tehničnih zaščitnih ukrepov, z namenom zaščite osebnih podatkov naših uporabnikov.

Specifični varnostni ukrepi temeljijo na občutljivosti zbranih osebnih podatkov. Uporabljamo ukrepe, ki naše uporabnike ščitijo pred neustreznimi dostopi, izgubami, zlorabami ali spremembi osebnih podatkov (vključno z genetskimi podaki).

Varnostna ekipa v GenePlanetu redno preverja izvajanje naše varnostne prakse in prakse zasebnosti in jih po potrebi nadgrajuje, da bi zagotovili integriteto našega sistema in vaših osebnih podatkov.

Za obdelavo in shranjevanje osebnih podatkov (vključno z genetskimi informacijami) uporabljamo najnovejše standardne mehanizme varnosti. Sodelujemo le s podjetji, ki izpolnjujejo in se zavezujejo z našimi standardi varnosti. Čeprav ne moremo zagotoviti izgube, napačne uporabe ali sprememb osebnih podatkov, si prizadevamo to preprečiti.

Prav tako je pomembno, da se zaščitite pred nepooblaščenim dostopom do vaših osebnih podatkov tako, da si izberete močno geslo, ki preprečuje nepooblaščeno uporabo vašega računalnika ali naprave.

Geslo vašega uporabniškega računa bo veljavno le za prijavo preko spleta. V nobenem drugem primeru vas ne bomo spraševali po vašem geslu. V primeru nepooblaščene uporabe vašega računa nas o tem nemudoma obvestite. Če želite ponastaviti ali spremeniti vaše geslo, to lahko storite s klikom na ustrezne povezave na spletni strani podjetja GenePlanet.

Deljenje informacij, ki nam jih posredujete preko anket ali drugi spletnih platform je popolnoma prostovoljno in vaša odgovornost. GenePlanet ne prevzema odgovornosti za podatke, ki jih objavljate ali zahtevate, da se javno objavijo.

 1. Prenos podatkov

Vaši podatki, vključujoč osebne podatke, so lahko preneseni in vzdrževani na računalnikih, ki se nahajajo zunaj vaše regije, province, države ali vladne pristojnosti, kjer se lahko veljavna zakonodaja o varstvu podatkov razlikuje od vaše.

Če se nahajate zunaj Evropske unije (EU) in se odločite posredovati vaše podatke, vas na tem mestu opozarjamo, da obdelujemo podatke, vključno z osebnimi podatki, v območju EU.

Vaše soglašanje s Politiko zasebnosti, ki mu sledi vaša predložitev teh informacij, predstavla strinjanje s takšno obdelavo.

Podjetje GenePlanet bo naredilo vse potrebno, da bo poskrbljeno za varno uporabo vaših podatkov in uporabo vaših podatkov v skladu s to Politiko zasebnosti. Noben prenos vaših osebnih podatkov v organizaciji ali državi ne bo potekal brez ustreznega nadzora, ki vključuje tudi varnost vaših podatkov in ostalih osebnih podatkov.

 1. Spremembe Politike zasebnosti

Pridržujemo si pravico do materialne spremembe Politike zasebnosti. V kolikor bi do tega prišlo, vas bomo o tem predhodno obvestili na naši spletni strani ali preko e-pošte in vam tako zagotovili priložnost, da spremembe pregledate in odločite, ali se strinjate z nadaljno uporabo naših Storitev pod novimi pogoji.

Prav tako vas bomo obvestili o nematerialnih spremembah te Politike zasebnosti na dan začetka veljavnosti z obvestilom preko naših Storitev, na naših spletnih straneh ali preko e-pošte. Vaše nadaljnja uporaba naših Storitev po obvestilu o nematerialni spremembi pomeni, da se s posodobljeno Politiko zasebnosti strinjate.

V kolikor se ne strinjate s spremembami, lahko svoj uporabnški račun izbrišete tako, da nas kontaktirate.

 1. Podatki otrok

GenePlanet se zavzema za zaščito in zasebnost tako odraslih kot otrok. Ne GenePlanet, kot tudi ne Storitve podjetja, niso namenjene privabljanju mladoletnih oseb. Starši ali zakoniti zastopniki lahko za mladoletne osebe zbererejo vzorec, ustvarijo račun na spletni strani in zagotovijo vse potrebne informacije mladoletne osebe. Starši ali zakoniti zastopniki prevzamejo polno odgovornost, da zagotovijo varnost in točnost informacij. V primeru, da ste mladoletna oseba vas prosimo, da ne koristite naših Storitev ali nam posredujete vaše osebne podatke brez soglasja staršev ali zakonitih zastopnikov.

 1. Pravna podlaga v skladu s Splošno uredbo EU o varnosti podatkov (GDPR) o procesiranju osebnih podatkov prebivalcev Evropske unije

Ko privolite v obdelavo vaših podatkov, je to privoljenje legalna podlaga za obdelavo vaših osebnih podatkov. Za obdelavo vaših Genetskih podatkov se zanašamo na vaše izrecno soglasje. Preklic privolitve lahko zahtevate kadar koli. Opozarajamo vas, da preklic privolitve in obdelava vaših osebnih podatkov ne vpliva na zakonitosti obdelave osebnih podatkov.

Prav tako lahko obdelujemo vaše osebne podatke na podlagi pogodbe, ki smo jo sklenili z vami. Na primer, obdelujemo podatke, ki ste nam jih posredovali za namen plačila naših Storitev ali ste kupili posodobitev / nadgradnjo storitev, kot je testiranje DNK.

Pridržujemo si pravico do obdelave vaših osebnih podatkov na podlagi naših legitimnih interesov, vključno z zagotavljanjem in izboljševanjem naših Storitev. Na primer, GenePlanet ima legitimn interes razumeti vašo zgodovino prijav, da bi ocenili medsebojne vplive z našimi Storitvami. Prav tako je naš legitimen interes, da zagotavljamo in razvijamo zanimive produkte, ki jih ponujamo našim uporabnikom. Vaše osebne podatke uporabljamo na način, da zagotovimo varnost in zanesljivost naših Storitev in delujemo tako, kot je potrebno, da si prizadevamo za vaše in naše legitimne interese pri zagotavljanju varnosti naših Storitev in zaščiti pred goljufijami, nezaželeno pošto in zlorabami.

Kjer se zanašamo na legtimne interese procesiranja vaših osebnih informacij, imate pravico, da takšni obdelavi podatkov ugovarjate (nas prosite, da prekinemo z obdelavo vaših podatkov). To lahko storite tako, da v nastavitvah zasebnosti izberete želeni način obdelave vaših podatkov. Prav tako nas lahko kontaktirate (kontaktne podatke najdete v naslednji točki) in ugovarjate ostalim načinom obdelave vaših podatkov.

 1. Identiteta in kontaktni podatki upravljavca podatkov

Kontakt uradne osebe za varstvo podatkov

 • E-pošta: dpo@geneplanet.com

Stranke podjetja Geneplanet nas lahko kontaktirate preko telefonske številke, ali pa vaša vprašanja posredujete preko e-poštnega naslova. Konaktne podatke lahko najdete, če kliknete na “help” / “?” ikono v spodnjem desnem kotu naše spletne strani  https://my.geneplanet.com.

Zdrave novice

Mesečni nasveti za kvalitetno in zdravo preživljanje prostega časa